Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شعله هاي آتش «برج گرنفل» لندن تا ساعت ها ترند اول جهاني بود.

به گزارش سرويس سياسي جام نيـوز، شعله هاي آتش «برج گرنفل» لندن که تا ساعت ها ترند اول جهاني بود، خيلي زود به توئيت هاي فارسي زبان هم رسيد؛ زماني که «GrenfellTower#» جاي خود را به «#پلاسکو» داد؛ چيزي شبيه به اين توئيت: «#لندن شد #تهران، گرنفل مثل پلاسکو سوخت » و فضايي شد براي انتقاد از برخي ديدگاه ها که در فاجعه ريزش برج پلاسکو مطرح شده بود و پرداختن به ابعاد مختلف حادثه پلاسکو از قبيل حضور مردم موبايل به دست در صحنه تا تجهيزات اطفاي حريق و ابعاد رسانه اي اين حادثه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در مقابل کاربراني هم از موضع مخالف به اين ديدگاه ها توئيت زدند. عمده توئيت ها نيز حول مقايسه حوادث پلاسکو و گرنفل بود. به عنوان نمونه يکي از کاربران نوشت: «متاسفانه يک برج 24 طبقه در لندن به طور کامل سوخته!دوستان نمي خوان #صادق_خان_استعفا رو کار کنن؟!» «صادق خان» شهردار لندن است و اشاره اين کاربر به توئيت هايي است که با هشتگ «قاليباف استعفا» در زمان فاجعه پلاسکو رواج پيدا کرد.


ماجراي نبود بالگرد آتش نشان

گروهي از کاربران نيز تلاش مي کردند استدلال هاي منتقدان فاجعه پلاسکو درباره نبود تجهيزات خاص براي اطفاي حريق را نقد کنند. در ماجراي پلاسکو رسانه هاي متعددي از نبود بالگرد براي خاموش کردن آتش در تهران انتقاد کرده بودند و شهرداري را مقصر مي دانستند. ديروز همين موضوع محور تعداد زيادي از توئيت ها بود: « يک برج 40 طبقه در لندن آتش گرفته (اکثريت ساکنين مسلمان).
سوال اينه در لندن هم هليکوپتر آپ پاش ندارن بره آب بپاشه يا عملي نيست...» يا اين توئيت:« اينا تو لندن چرا هليکوپتر آبپاش ندارن؟ ترسيدن روي کاخ باکينگهام بره؟ نردبون چرا کوتاهه؟ شلنگ فقط تا طبقه سوم رسيده؟ قاليباف چرا دير اومده؟! » يا در نمونه اي ديگر کاربري نوشته بود: «الان هم عده اي در #لندن دارن ميگن اگه به جاي شرکت در جنگ افغانستان و عراق هليکوپتر آتش‌نشاني مي‌خريديم،تا الان آتش خاموش شده بود».
اشاره به برخي کاربران که در ماجراي پلاسکو آن را به حضور ايران در سوريه و عراق مرتبط کرده بودند. دسته اي از کاربران هم تلاش کردند به نقدهاي کاربران ديگر با زبان توئيت پاسخ دهند. مثلا کاربري نوشت: «کاش قاليباف زود بره #لندن که ميزان خسارت به حداقل برسه لااقل و کاش يه تيم هم از صداوسيما ببره اخبار موثق رو از دست نديم». کاربر ديگري هم نوشت: « مقايسه آتش سوزي #لندن و آتش سوزي پلاسکو تف سر بالاست. ابعاد قضيه که مقايسه بشه بي کفايتي قاليباف بيشتر معلوم ميشه...».


يک نفر از زيرزمين برج آتش گرفته لندن پيامک داده!

برخي توئيت ها نيز به برخي اتفاقات خبري در جريان حادثه پلاسکو اشاره داشتند. به عنوان نمونه در ماجراي پلاسکو روزنامه ايران در گزارشي به نقل از يکي از دژبانان کلانتري بهارستان خبر از مفقود شدن 200 نفر در حادثه پلاسکو داده بود؛ در واکنش به اين اتفاق، ديروز کاربري نوشت: «هنوز آمار تلفات به نقل از سرباز کلانتري محل اعلام نشده؟»کاربر ديگري هم در اشاره تلويحي به برنامه 90 که بعد از حادثه پلاسکو به اين ماجرا پرداخته بود نوشت: «فردوسي پور گفته بود هر کجاي دنيا حادثه اي مثل پلاسکو اتفاق مي‌افتاد کلي آدم برکنار مي‌شدن و استعفا مي‌دادن؛ خب ببينيم چند نفر تو لندن استعفا مي‌دن».
همچنين در فاجعه پلاسکو فايل هاي ويدئويي مختلفي منتشر شد که هر کس از آن ها تحليلي ارائه مي کرد. مثلا در يک فايل ويدئويي فردي با لهجه خاص مي گفت: «آآسس»، همين موضوع دست مايه يک توئيت براي برج گرنفل شد: «الان وقتشه يه ويدئو از زاويه مخالف #گرنفل تاور #لندن دربياد که يکي در حين فيلمبرداري با لهجه عربي بگه:آآآآس!».
موضوع ديگري که در توئيت ها به نگاه طنز مشابه سازي شد اين بود که در ماجراي پلاسکو اعلام شد که شهرداري تهران بارها به مالک اخطار کرده بود که آن را بازسازي کند. کاربري با نگاه طنز به اين موضوع نوشت: «برج گرنفل لندن چندساعتي است که درحال سوختن است. سال2016 افراد مقيم در برج از خطر بالاي آتش سوزي خبرداده بودند، مديريت نپذيرفته بود!»
در ماجراي پلاسکو برخي رسانه ها مدعي بودند که عده اي از آتش نشان ها و کسبه در موتورخانه پلاسکو زير آوار گير افتاده‌اند و پيامک مي زنند و نياز به کمک دارند. در اشاره به اين ماجرا هم برخي توئيت زدند: «يک نفر از زيرزمين برج آتش گرفته لندن پيامک داده که 2746 نفر اينجا گير افتاده ايم اما قاليباف اجازه نمي دهد خارج شويم.»
برخي نيز تخريب نشدن برج گرنفل را جالب توجه يافتند و درباره‌اش نوشتند:« 9 ساعت داره مي سوزه هنوز نريخته؛ ميگن ساختمون قديميه 50 ساله‌س». يا مثلا اين توئيت: « چرا پلاسکو در تهران پس از 5:30 ساعت ريخت ،گرنفل لندن پس از ٩ ساعت هنوز سرپاست؟»


نبود مردم موبايل به دست

البته برخي کاربران هم نکات ديگري براي شان مهم بود. مثلا درباره اين که برخلاف ماجراي پلاسکو در حادثه ديروز لندن مردم موبايل به دست در محل حادثه ديده نمي شدند يک کاربر نوشت: «در آتش سوزي برج گرنفل لندن، مردم موبايل به دست، حضور ندارند.» يا مثلا برخي حتي مقايسه اين 2 حادثه را درست نمي‌دانستند: « درباره آتش سوزي لندن و تهران فاز مقايسه برنداريد. اشتباه اشتباهه.
قابل توجيه نيست، اونا هم همين اشتباهو کردن پس ما بي تقصيريم بي معنيه.» کاربر ديگري هم نوشت: « آتش‌سوزي برج #گرنفل #لندن که تمام شد همه ابعادش رو با #پلاسکو مقايسه کنيم تا فاصله مون با توسعه يافتگي رو بفهميم. » تعدادي از کاربران هم تلاش کردند بگويند مردم ايران قلبشان با مردم لندن است: «Our IRAN Hearts are with the people in London!»


توئيت هاي عليزاده

علي عليزاده کارشناس چپگراي بي بي سي که مواضع و به خصوص گفت و گوي اخيرش با شبکه افق سروصدا به پا کرد در توئيت هاي خود نوشت: «حداقل 6کشته در #پلاسکو لندن. کسي نمي گويد آمريکا يا فرانسه بود آتش کشته نمي داد. فقط ذهن مستعمراتي خود را با مقايسه مدام تحقير و ناتوان مي کند...در اين لحظات اضطراري، حتي نژادپرستان و مسلمان ستيزان لندن خواهان استعفاي فوري شهردار مسلمان نيستند. جناحي کردن بلافاصله #پلاسکو شرم‌آور بود.»

خراسان
202



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۱۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ: هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می آید

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از برنامه‌ریزی برای بهره‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی برای برخورد با تخلفات رانندگی به خصوص تخلفات ساکن خبر داد و گفت: پلیس راهور در فاز نخست از این ظرفیت برای برخورد با تخلفات ساکن استفاده خواهد کرد.

سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه هوشمندسازی در انجام ماموریت‌ها و ارائه خدمات یکی از اولویت‌های پلیس و مورد تاکید فرمانده فراجا و ریاست پلیس راهور فراجا است، گفت: در همین راستا نیز ما در پلیس راهور تهران بزرگ نیز این موضوع را جزو اولویت‌های خود قرار دادیم و برای تحقق آن برنامه‌ریزی‌های لازم انجام است.

وی با بیان اینکه موضوع ترافیک، موضوعی بین بخشی است که لازم است دستگاه‌های مربوطه در آن مشارکت داشته باشند، اظهارکرد: یکی از اقدامات ما استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی برای کنترل ترافیک و برخورد با تخلفات رانندگی است. در همین راستا نیز جلساتی را با شرکت کنترل ترافیک و چند شرکت دانش‌بنیان و همچنین جمعی از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف برگزار کردیم و بنا شد تا زیرساخت‌های استفاده از هوش مصنوعی برای برخورد با تخلفات و نظارت ترافیکی فراهم شود.

برخورد با تخلفات ساکن با کمک هوش مصنوعی

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم، گفت: دو نوع دوربین ترافیکی در سطح شهر تهران وجود دارد، یکی دوربین‌های پلاک‌خوان است که این دوربین‌ها کار خود را انجام می‌دهند و براساس برنامه‌ای که برایشان نوشته شده نسبت به ثبت تخلفات اقدام می‌کنند. نوع دیگر اما دوربین‌های نظارت تصویری است که در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ عدد از آن در شهر تهران فعال است و امیدواریم که به زودی نیز افزایش پیدا کند.

موسوی‌پور با بیان اینکه این دوربین‌های نظارت تصویری هوشمند نیستند، گفت: درحال حاضر یک کاربر باید این دوربین‌ها کنترل کند، اما ما به دنبال این هستیم که با استفاده از ظرفیت هوش‌مصنوعی این دوربین‌ها بتوانند معابر را رصد کرده و در صورت وقوع تخلف یا وضعیت غیرعادی نظیر تصادف و ... موضوع ثبت و اعلام کنند. این اقدام امکان اجرا دارد و ما باید سامانه مربوطه را روی دوربین‌ها نصب کنیم.

وی ادامه داد:‌ از طریق دوربین‌های نظارت تصویری می‌توانیم سامانه‌ای را نصب کنیم و این سامانه به شکل هوشمند با تخلفات برخورد می‌کند. همانطور که گفتم ما در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم و قصد داریم تا در همین سال جاری با تعدادی دوربین کار را شروع کنیم و به مرور آن را گسترش دهیم. ما با استفاده از این سامانه و هوش مصنوعی با دوربین‌های نظارت تصویری نسبت به برخورد با تخلفات ساکن، نظیر پارک در محل ممنوع، پارک دوبل، توقف غیرمجاز، سد معابر و ... برخورد خواهیم کرد. 

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه امکان تعریف محدوده، نوع تخلف و حریم رصد برای این دوربین‌ها وجود دارد، گفت: در صورت اجرا تخلفات به شکل هوشمند رصد و پس از اعمال قانون پیامک آن برای رانندگان متخلف ارسال خواهد شد.

موسوی درپاسخ به این پرسش که موانع اجرای این طرح چیست، گفت: بعد از درخواست ما شهرداری این موضوع را در بودجه امسالش قرار داد، به‌هرحال موضوعاتی نظیر تامین اعتبار و ... در این خصوص وجود دارد.

پیش از این سرهنگ احسان مومنی،معاون عملیات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفته بود که به زودی دوربین‌های ثبت تخلف رانندگی بر روی موتورسیکلت‌های پلیس راهور نیز نصب می‌شود و در فاز اول این دوربین‌ها نسبت به ثبت تخلفات ساکن اقدام خواهند کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • چلسی دربی لندن را از تاتنهام برد
  • چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل
  • مجری جنجالی صداوسیما به اصلاح‌طلب و اصولگرا رحم نکرد: حرامید! +تصویر
  • پیوستن اداره‌های دولتی پایتخت به پویش کاهش مصرف آب
  • مجری صداوسیما: اصلاح طلبی نطفه‌اش حرام است و اصولگرایی لقمه‌اش!
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می آید
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید
  • رئیس پلیس راهور تهران بزرگ: هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می آید
  • حمله با شمشیر در لندن یک کشته و چند زخمی بر جای گذاشت