Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - قيمت موبايل هاي پرچمدار به حدي رسيده که کاربران زيادي به دنبال گزينه هاي جايگزين با قيمت معقول تر در بازار مي گردند. شرکت هاي سازنده هم اين خلاء را به خوبي حس کرده اند و هرکدام به نحوي در تلاشند تا فاصله بين پرچمداران و ميان رده ها را با دسته ويژه اي که به «ميان رده هاي پريميوم» معروفند، پر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هوآوي يکي از شرکت هاييست که طي سال هاي اخير، همواره نماينده هاي شايسته اي را در تمام رده هاي قيمتي به بازار کشورمان معرفي کرده و امسال هم چنين وضعيتي را شاهد هستيم: ميت 10 و مدل پرو در بخش پرچمداران، آنر 9 در بخش ميان رده هاي پريميوم، ميت 10 لايت و آنر 7X هم در بخش ميان رده هاي اقتصادي.

در اين مطلب قصد داريم دو رقيب اصلي در بازار ميان رده هاي پريميوم، يعني آنر 9 از هوآوي و گلکسي A8 از سامسونگ را با يکديگر مقايسه کنيم. اين انتخاب به چند دليل صورت گرفته: اول اينکه سامسونگ و هوآوي دو برند اول بازار موبايل هاي اندرويدي در کشورمان هستند، دوم اينکه آنر 9 و گلکسي A8 جديدترين محصولات اين دو شرکت در بخش ميان رده هاي حرفه اي به شمار مي روند، و نهايتاً قيمت اين دو دستگاه نزديک به يکديگر است.

اگر مي خواهيد بيشتر با اين دو دستگاه آشنا شويد، پيشنهاد مي کنيم ابتدا بررسي تخصصي هوآوي آنر 9 و بررسي تخصصي سامسونگ گلکسي A8 را مطالعه کنيد. در ادامه به مقايسه اين دو محصول مي پردازيم.
طراحي و کيفيت ساختميان رده هاي پريميوم به طراحي زيبا و کيفيت ساخت عالي معروف هستند و دو محصول ياد شده هم از اين قاعده مستثني نيستند. طبق رسم سال 2017 ميلادي، آنر 9 و گلکسي A8 از پنل هاي شيشه اي در دو طرف فريم آلومينيومي بهره مي گيرند که جلوه زيبايي به آنها داده و حس يک محصول گران قيمت را به شما منتقل مي کنند.

شرکت کره اي تصميم گرفته شيشه تخت با لبه هاي خميده را در گلکسي A8 به کار بگيرد که حالتي رسمي دارد، اما هوآوي با بهره گيري از فناوري هاي نوين، لايه هاي متعدد شيشه را با بافت هاي نانو تزئين کرده که پرتو نور محيط را به الگوهاي زيباي سه بعدي تبديل مي کند. به همين دليل آنر 9 نام «لايت کَچر» را «شکارچي نور» را به خود گرفته و جوان پسند تر محسوب مي شود.

از طرفي، سامسونگ امسال نمايشگرهاي اينفينيتي کهکشاني هاي پرچمدارش را به سري گلکسي A هم آورده و ميان رده اي با حاشيه اندک اطراف نمايشگر عرضه کرده اما هوآوي همچنان به طراحي استاندارد و معمول موبايل ها پايبند است. به همين دليل انتخاب بين آنر 9 و گلکسي A8 کاملاً به سليقه شما بستگي دارد، اما هرکدام از آنها را که انتخاب کنيد، موبايلي با کيفيت ساخت عالي و طراحي زيبا در دستانتان قرار خواهد گرفت.
با وجود اينکه نمايشگر گلکسي A8 حدود 0.5 اينچ بزرگ تر از رقيبش است اما تفاوت چنداني در ابعاد کلي دو دستگاه ديده نمي شود. آنر 9 با وزن کمتر (155 در برابر 172 گرم) و ضخامت کمتر (7.5 در برابر 8.4 ميليمتر) از نظر ارگونومي اندکي برتري دارد اما در مقابل، سامسونگ هم نمايشگر بزرگ تري را در اختيار شما مي گذارد.


هوآوي حسگر اثر انگشت آنر 9 را پايين نمايشگر قرار داده که دسترسي به آن به مراتب ساده تر از حسگر پشت دستگاه است، اما اين تصميم به قيمت از دست رفتن يکپارچگي پنل جلويي موبايل تمام شده. سامسونگ تصميم گرفته زيبايي پنل جلويي را حفظ کند و حسگر را به پشت بدنه منتقل نمايد. گلکسي A8 با دريافت گواهي IP68 مقاومت قابل توجهي در برابر نفوذ آب و گرد و غبار دارد اما آنر 9 از چنين قابليتي بي بهره است.
فارغ از تفاوت هاي ظاهري و سليقه اي، هر دو دستگاه کيفيت ساخت فوق العاده اي دارند و از طراحي زيبايي برخوردار هستند که البته در اين رده قيمتي جز اين هم انتظار نمي رود.
نمايشگرکيفيت تصوير نمايشگر موبايل يکي از مهم ترين فاکتورها در رضايت کاربر به شمار مي رود، و سامسونگ و هوآوي هم در اين زمينه با سخاوت عمل کرده اند. غول تکنولوژي کره که حرف اول را در زمينه نمايشگرهاي اولد موبايل مي زند، يکي از بهترين پنل هاي سوپرامولد را در گلکسي A8 به کار گرفته است. در مقابل، هوآوي همچنان به پنل هاي IPS LCD و رنگ هاي واقعي وفادار است.
اول از همه به سراغ اعداد و ارقام مي رويم. نمايشگر 5.15 اينچي آنر 9 با رزولوشن 1080×1920 پيکسل، تصاوير را با تراکم 428 پيکسل در هر اينچ به نمايش در مي آورد. نمايشگر 5.6 اينچي گلکسي A8 به خاطر نسبت ابعاد نامتعارف، رزولوشن فول اچ دي پلاس (1080×2160 پيکسل) دارد که تراکم 441 پيکسل در هر اينچ را ارائه مي کند. بدين ترتيب مطالعه ريزترين نوشته ها روي هر دو دستگاه به راحتي ممکن است و تشخيص پيکسل ها حتي از فاصله نزديک هم کار دشواريست.


روشنايي نمايشگر آنر 9 در بيشترين حالت به 522 نيت مي رسد که خوانايي آن را در تمام شرايط نوري تضمين مي کند. يکي از قابليت هاي ويژه نمايشگر اين موبايل، افزايش خوانايي زير نور شديد و رسيدن به نسبت کنتراست 3300 است که براي پنل هاي LCD رقم بسيار خوبي محسوب مي شود. بدين ترتيب حتي در آفتابي ترين روزها هم به راحتي مي توانيد از اين تلفن همراه استفاده کنيد.
نمايشگر گلکسي A8 در حالت دستي به حداکثر روشنايي 390 نيت مي رسد اما همچون اکثر محصولات اين شرکت اگر حالت خودکار را انتخاب کنيد، به حداکثر روشنايي 590 نيت مي رسيد که در کنار نسبت کنتراست بي نهايت پنل هاي امولد، تجربه بصري کم نظيري را در اختيارتان مي گذارد.
با اينکه نمايشگر هر دو موبايل کيفيت بسيار بالايي دارند، اما انتخاب بين رنگ هاي اشباع و اغراق شده گلکسي A8 يا رنگ هاي طبيعي و نزديک به واقعيت آنر 9 به سليقه شخصي شما بر مي گردد. نمايشگر هميشه روشن (AOD) هم که ويژگي منحصر به فرد پنل هاي امولد است اما توجه داشته باشيد فعال کردن آن روي شارژدهي کلي باتري دستگاه تأثير منفي مي گذارد.
نرم افزارهر دو دستگاه به نسخه 7.1 اندرويد با پوسته هاي اختصاصي مجهز شده اند. گلکسي A8 نسخه 8.5 رابط کاربري سامسونگ اکسپرينس را در اختيار دارد که تجربه اي آشنا و لذت بخش را ارائه مي دهد، به خصوص براي کاربران وفادار به اين شرکت کره اي. آنر 9 هم از رابط کاربري EMUI 5.1 بهره مي برد که کاملاً روان و بي نقص کار مي کند.


پيش از اين به تفصيل در مورد قابليت هاي ويژه هوش مصنوعي EMUI 5.1 سخن گفته ايم. اين نسخه از رابط کاربري اختصاصي هوآوي با تکيه بر الگوريتم هاي هوش مصنوعي و يادگيري ماشين، رفتار و عادات شما را به خوبي شناسايي کرده و اپليکيشن هاي پر استفاده شما را از همه نظر در اولويت قرار مي دهد. بدين ترتيب به تدريج احساس مي کنيد سرعت دستگاه بيشتر از قبل شده و برخلاف اکثر موبايل هاي اندرويدي، در درازمدت هم شاهد افت کارايي آن نمي شويد.
سامسونگ هم تجربه ناخوشايند «تاچ ويز» با لَگ هاي فراوان و سرعت پايين را به دست فراموشي سپرده و حالا رابط کاربري «سامسونگ اکسپرينس» را به تکامل رسانده که روان و بي نقص کار مي کند. علاوه بر کارکرد سريع و روان، هر دو دستگاه قابليت هاي شخصي سازي و تنظيمات متنوعي را در اختيار شما مي گذارند که با بهره گيري از آنها مي توانيد سليقه خودتان را درون رابط کاربري اعمال کنيد. از جمله قابليت هاي ويژه گلکسي A8 در بخش نرم افزار مي توان به دستيار ديجيتالي بيکسبي (Bixby) اشاره کرد که البته هنوز قابليت هاي محدودي دارد و احتمالاً به مروز زمان امکانات بيشتري به آن اضافه مي شود.

اگرچه در ابتداي کار «سامسونگ اکسپرينس» با طراحي مينيمال و زيبا تجربه کاربري بهتري را ارائه مي دهد اما EMUI 5.1 با گذشت زمان و شناسايي شما به لطف هوش مصنوعي، احتمالاً مي تواند برتري هايش را بر رقيب کره اي به اثبات برساند. واضح است که آپديت اندرويد اوريو طي هفته هاي پيش رو، کارآيي هر دو دستگاه را به مراتب افزايش خواهد داد.
سخت افزارتفاوت اصلي بين اين دو موبايل در بخش سخت افزار ديده مي شود، جايي که هوآوي ترکيب بسيار قدرتمندي را در آنر 9 به کار گرفته اما سامسونگ در گلکسي A8 به چيپست ميان رده و عمومي اکتفا کرده است.
آنر 9 به چيپست پرچمداران قبلي هوآوي يعني Kirin 960 و 4 يا 6 گيگابايت حافظه رَم مجهز شده. پردازنده اصلي اين چيپ مجتمع به چهار هسته قدرتمند و چهار هسته کم مصرف مجهز شده که ترکيبي از قدرت و مصرف انرژي بهينه را ارائه مي دهند. در مقابل، چيپست اگزينوس 7885 دو هسته پر قدرت و شش هسته کم مصرف را در اختيار دارد. پردازشگر گرافيکي هر دو دستگاه از نوع Mali-G71 است اما آنر 9 هشت خوشه پردازشي و گلکسي A8 دو خوشه پردازشي دارند. با توجه به اين مشخصات، اختلاف فاحشي در قدرت پردازش دو دستگاه انتظار مي رود که نتايج بنچمارک ها هم اين موضوع را تأييد مي کنند.
در تصاوير زير ابتدا نتايج بنچمارک هاي آنتوتو، گيکبنچ و پي سي مارک براي آنر 9 و سپس همين نتايج را براي گلکسي A8 مشاهده مي کنيد:


تست هاي فوق نشان مي دهند آنر 9 در تست هاي آنتوتو، گيکبنچ تک هسته اي، گيکبنچ چند هسته اي و پي سي مارک به ترتيب 60%، 25%، 45% و 18 درصد قوي تر از گلکسي A8 است که برتري بي چون و چراي اين موبايل چيني نسبت به رقيب کره اي را حکايت مي کنند.
از نظر قدرت پردازش گرافيکي هم اختلاف قابل توجهي بين کارآيي اين دو دستگاه وجود دارد و بنچمارک با استفاده از اپليکيشن 3DMark برتري 45 درصدي آنر 9 نسبت به گلکسي A8 را نشان مي دهد:

نتايج فوق نشان مي دهند آنر 9 و گلکسي A8 با وجود اينکه در رده قيمتي يکساني قرار دارند، اما از نظر پردازشي در دو دنياي متفاوت هستند و اختلاف آشکاري با هم دارند، به گونه اي که هوآوي توان سخت افزاري ميان رده اش را تا حد پرچمداران سال گذشته بالا برده است. گلکسي A8 در فعاليت هاي روزمره کم نمي آورد اما در مقابل آنر 9 حرفي براي گفتن ندارد، به خصوص اگر به اپليکيشن ها و بازي هاي سه بعدي سنگين علاقه داشته باشيد.
از نظر قابليت هاي ارتباطي، هر دو دستگاه در سطح بسيار خوبي قرار دارند. آنر 9 و گلکسي A8 از حداکثر سرعت دانلود 600 مگابيت بر ثانيه در شبکه LTE پشتيباني مي کنند و به دو درگاه سيم کارت مجهز هستند. ميان رده سامسونگ به بلوتوث 5 مجهز شده در حالي که آنر 9 مثل پرچمداران اخير اين شرکت همچنان از اين فناوري بي بهره است. خوشبختانه درگاه USB-C هم در هر دو موبايل ديده مي شود.


برتري ديگر سامسونگ در اين بخش، تعبيه درگاه اختصاصي براي کارت حافظه است در حالي که در آنر 9 بايد بين سيم کارت دوم و کارت حافظه microSD يکي را انتخاب کنيد. حضور فرستنده مادون قرمز در آنر 9 براي کنترل دستگاه هاي مختلف يکي از قابليت هاييست که در رقيب کره اي ديده نمي شود.
گلکسي A8 در دو مدل 32 و 64 گيگابايتي عرضه مي شود در حالي که آنر 9 را مي توانيد با 64 يا 128 گيگابايت حافظه داخلي تهيه کنيد. نتيجه تست سرعت عملکرد حافظه داخلي اين دو موبايل را در تصوير زير مي بينيد که نشان مي دهد هوآوي همچنان در اين حوزه نسبت به تمام رقبا برتري قابل توجهي دارد:

کيفيت صداي تنها بلندگوي تعبيه شده در اين دو تلفن همراه کاملاً راضي کننده است اما نه براي دوستداران موسيقي. خوشبختانه جک 3.5 ميليمتري در آنر 9 و گلکسي A8 حضور دارد و هر دو دستگاه از خروجي صداي هاي-رزولوشن هم پشتيباني مي کنند، به خصوص آنر 9 که از فناوري اختصاصي Histen هوآوي بهره مند شده و کيفيت صداي خروجي آن به تأييد دکتر راينر مايلر (مهندس صدا و برنده جايزه گرمي) رسيده است.
دوربينسامسونگ و هوآوي ميان رده هايشان را به سه دوربين مجهز کرده اند اما مکان آنها متفاوت است. ماژول دوربين دوگانه آنر 9 در پشت دستگاه، يک حسگر 12 مگاپيکسلي رنگي و يک حسگر 20 مگاپيکسلي مونوکروم دارد، يعني همان ترکيبي که در P10 هم ديده بوديم. در مقابل، گلکسي A8 نخستين موبايل سامسونگ با دوربين سلفي دوگانه محسوب مي شود و يک حسگر 16 مگاپيکسلي با لنز استاندارد را در کنار يک حسگر 8 مگاپيکسلي با لنز عريض تر در جلوي دستگاه تعبيه کرده است.


همان طور که در بررسي هاي اين دو دستگاه گفتيم، کيفيت دوربين هاي هر دو دستگاه بسيار خوب است و از نظر نرم افزاري هم امکانات مناسبي را در اختيار شما قرار مي دهند. دوربين اصلي گلکسي A8 با ضريب اف 1.7 قابليت جذب نور بيشتري نسبت به دوربين هاي آنر 9 دارد، اما هوآوي از فناوري هاي اختصاصي براي ثبت تصاوير واضح در نور شب استفاده کرده که اين نقيصه را به خوبي جبران مي کنند.
از جمله امکانات ويژه آنر 9 در اين بخش مي توان به ثبت تصاوير پرتره با هر دو دوربين يا ايجاد عمق ميدان مصنوعي با تغيير ضريب اف (به شکل نرم افزاري) اشاره کرد بزرگنمايي اپتيکال دو برابري بدون افت کيفيت هم از قابليت هاي ويژه و کاربردي آنر 9 به شمار مي رود، ضمن اينکه توانايي ضبط ويديوهاي 4K هم در اين دستگاه ديده مي شود.
در مقابل، سامسونگ براي نخستين بار از ماژول دوگانه سلفي در موبايل هايش استفاده کرده که ايجاد عمق ميدان مصنوعي و ثبت تصاوير پرتره (Live Focus) را در گلکسي A8 ممکن مي سازد. لنز دوربين 8 مگاپيکسلي جلوي دستگاه کمي عريض تر است و محدوده بيشتري را براي ثبت سلفي پوشش مي دهد. متأسفانه فيلمبرداري اين موبايل به خاطر ضعف چيپست، روي رزولوشن فول اچ دي محدود شده است.
باتري و شارژهوآوي باتري 3200 ميلي آمپر ساعتي ليتيوم-پليمري را براي آنر 9 انتخاب کرده که علي رغم سخت افزار قدرتمند اين دستگاه، يک روز کامل و سنگين را با شما همراهي مي کند اما تقريباً هر شب بايد به شارژر متصل شود. در مقابل رساندن گلکسي A8 به روز دوم کمي ساده تر است و با توجه به سخت افزار کم مصرف، باتري 3000 ميلي آمپر ساعتي آن شارژدهي بهتري دارد.


خوشبختانه هر دو دستگاه به فناوري شارژ سريع مجهز هستند. هوآوي شارژر 18 واتي را همراه اين دستگاه عرضه کرده که مي تواند ظرف نيم ساعت تا 40 درصد ظرفيت باتري را پر کند. فناوري شارژ سريع گلکسي A8 هم همين ارقام را نشان مي دهد (شارژ 40 درصد باتري در نيم ساعت) اما اطلاعات بيشتري در مورد آن در دست نيست.
جمع بنديزماني که طرفدار يک برند خاص باشيد، معمولاً انتخاب سختي پيش رو نداريد و بين محصولات همان شرکت، محصولي که بيشتر باب ميلتان است و با سليقه و نيازها و حساب بانکيتان مطابقت بيشتري دارد را تهيه مي کنيد، اما انتخاب بهترين دستگاه در يک رده قيمتي خاص بين برندهاي مختلف کار دشواريست. چنين وضعيتي در مورد آنر 9 و گلکسي A8 نيز وجود دارد.

آنر 9 يکي از قدرتمند ترين موبايل هاي بازار با قيمت حدود 2 ميليون تومان به شمار مي رود. نقطه قوت اصلي اين دستگاه، سخت افزار قوي آن است که آنر 9 را به پرچمداران نزديک مي کند. دوربين هاي حرفه اي اين تلفن همراه امکانات عکاسي بسيار خوبي را در اختيار شما قرار مي دهند، از جمله ثبت پرتره هاي زيبا، بزرگنمايي اپتيکال، فوکوس سريع چهارگانه و فيلمبداري با رزولوشن 4K. کيفيت ساخت آنر 9 عالي است و طراحي پشت بدنه آن بسيار زيباست، اما ظاهر جلوي آن در سال 2018 کمي قديمي به نظر مي رسد.
گلکسي A8 طراحي کلاسيک اما به روز تري دارد و به پرچمداران اين شرکت نزديک شده. رابط کاربري کم نقص و سبک، دوربين سلفي دوگانه، شارژدهي خوب باتري و دستيار اختصاصي بيکسبي از جمله قابليت هاي برجسته اين دستگاه هستند. اين موبايل بيشتر براي کاربردهاي روزمره و عادي ساخته شده و براي اجراي بازي ها و اپليکيشن هاي سنگين نمي شود خيلي روي آن حساب کرد.
بنابراين اگر خواهان موبايلي با سخت افزار قدرتمند و قابليت هاي پيشرفته روز هستيد، هوآوي آنر 9 انتخاب بسيار خوبي به شمار مي رود اما اگر به ظاهر بيشتر اهميت مي دهيد و حاضريد قدري هم بيشتر پول خرج کنيد، مي توانيد سامسونگ گلکسي A8 را انتخاب نماييد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۲۳۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت دستگاه‌های اجرایی در هوشمندسازی بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این جلسه که با حضور نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌های اعضای شورای اجرایی برگزار شد، وضعیت هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی مبتنی بر مصوبات جلسات ۲۴، ۲۵ و ۲۶ شورای اجرایی و آئین نامه بند (ج) تبصره ۷ بودجه ۱۴۰۲ آئین نامه مربوطه بررسی شد.

همچنین وضعیت اجرا و آسیب شناسی پروژه‌های پیشران دولت هوشمند که در جلسه ۲۶ شورای اجرایی تصویب شده است مورد واکاوی قرار گرفت.

اعضای کمیسیون راهبردی اهم توجه به متناسب سازی برنامه‌های هوشمندسازی و تحول دیجیتال دولت با استعدادهای ساختاری و سرمایه انسانی دستگاه‌ها در حوزه فناوری اطلاعات برای ارائه و تصمیم‌گیری در جلسه ۲۷ ام شورا تاکید داشتند.

کد خبر 6095039 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • وضعیت دستگاه‌های اجرایی در هوشمندسازی بررسی شد
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • پیوستن اداره‌های دولتی پایتخت به پویش کاهش مصرف آب
  • رندرهای گوشی سامسونگ گلکسی F55 5G منتشر شد
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • علت تخلیه نشدن آب و نشتی ماشین لباسشویی
  • گوشی گلکسی A12 ناچو سامسونگ + قیمت موبایل Samsung Galaxy A12 Nacho
  • وحیدی: طرح تقسیم استان تهران در دست بررسی است
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ آیفون ۱۳ چند؟
  • قیمت گوشی s۲۳ ultra + مشخصات و مقایسه با آیفون ۱۵ پرومکس امروز ( ۱۱ اردیبهشت)