Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@11:44:57 GMT

گزارش سالانه یکتانت از وب فارسی

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۷۴۷۳

گزارش سالانه یکتانت از وب فارسی

اگر به مباحث دیجیتال مارکتینگ علاقه‌مند باشید یا کسب وکاری داشته باشید، از اهمیت شناخت مخاطبان و به کار بردن آن در فرایند کسب‌وکارها حتما باخبر هستید. - اخبار بازار -

اگر به مباحث دیجیتال مارکتینگ علاقه‌مند باشید یا کسب وکاری داشته باشید، از اهمیت شناخت مخاطبان و به کار بردن آن در فرایند کسب‌وکارها حتما باخبر هستید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی از بازاریابان سال‌ها است که به دنبال شناخت مشتریان‌شان هستند، مخصوصا بازار فارسی زبان که تقریبا اطلاعات کمی از آن در دسترس است. داده‌ها تنها چیزهایی هستند که می‌توانند آن کسب‌وکارها را از اشتباه کردن دور کند.

یکی از منابع معتبر برای پیدا کردن جواب سوالات بالا و بسیاری دیگر، می تواند گزارش سالانه یکتانت باشد. این مجموعه (که به گفته خودشان یکی از رسالت‌های آن این است که تکنولوژی را وارد تبلیغات ایران کنند) اخیرا گزارشی را از سال 1399 در وب فارسی منتشر کرده است که در ادامه به اختصار به بخش‌های جالب و قابل تأمل آن می پردازیم.

گزارش سالانه یکتانت را می‌توانید از اینجا دانلود کنید

در این گزارش چه چیزی‌هایی جلب توجه می‌کند؟

رفتار زنان و مردان در وب فارسی چگونه است

در ابتدا یکی از مطالب جالب توجه این گزارش نسبت ترافیک کاربران خانم و آقا است. در این گزارش شما به تفکیک می‌توانید پی ببرید که در هر ساعت به صورت میانگین چند درصد از کاربران زنان و چند درصد مردان هستند. اما یکی از نکته‌های جالب این قسمت از این گزارش این است که بیشتر فعالان در ساعات 10 و 11 صبح زنان هستند در حالی که مردان در 7 و 8 صبح بیشترین فعالان را تشکیل می‌دهند. این می‌تواند نشانه‌ای برای کسب‌وکارهایی که مخاطبانشان فقط مردان یا فقط زنان هستند باشد که چه ساعت‌هایی مخاطبانشان بیشتر فعالیت می‌کنند.

در این گزارش حتی موضوعاتی که بیشترین حجم ترافیک بانوان را به صورت میانگین به خود اختصاص داده‌اند کودک و نوزاد، سینما و اخبار بازیگران و سرگرمی اعلام شده است.در حالی که این بیشترین حجم ترافیک مردان به دنبال اخبار سیاسی و اجتماعی، اقتصادی و مسکن و ورزشی هستند. البته در این گزارش موضوعات دیگر را هم به صورت تفکیک شده بین بانوان و مردان مقایسه کرده است.

موبایل یا دسکتاپ

یکی دیگر از موضوعات جالب توجه در این گزارش نسبت استفاده از موبایل و دسکتاپ است.

نکته قابل توجه این دو نمودار جالب این است که در فاصله 4تا 6 صبح کمترین ترافیک را داریم که اگر دو نمودار را با هم مقایسه کنید می‌توانیم بفهمیم که ساعت اوج حضور کاربران در وب با دسکتاپ بین ساعات 8 صبح تا 2 ظهر است که هم زمان با ساعت کار ادارات است. در نمودار ترافیک موبایل نشان داده شده است که ساعت اوج حضور کاربران موبایل در وب ساعت 24 است. به طور کل می توان گفت کاربران در ساعات پایانی روز بیشتر از موبایل برای وبگردی استفاده می کنند. نکته دیگر این است که در این گزارش اشاره شده است که 83٪ از کاربران ایرانی برای وب‌گردی از موبایل‌ها استفاده می‌کنند و دسکتاپ فقط سهم 17٪ درصدی از وبگردی‌های ما را شامل می‌شود. این اعداد می‌تواند زنگ خطری برای کسب‌و کارهایی باشد که سایت خود را برای موبایل رسپانسیو نکرده باشند.

روزهای هفته و وب فارسی

یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این گزارش حجم ترافیک استفاده کاربران از وب در هر روز هفته که می‌توانیم این نکته را از آن برداشت کنیم که بیشتر حجم ترافیک کاربران اواسط هفته است و در آخر هفته شاهد کاهش چشمگیر حضور آنها هستیم.

 

اخبار یا موسیقی

در گزارش یکتانت یک مقایسه جالب انجام شده است که ترافیک صفحات اخبار را با موسیقی در روز‌های کاری و غیرکاری مقایسه کرده است. برخی نتایج آن قابل پیشبینی است، مثل این که افراد در آخر هفته‌ها بیشتر به دنبال موسیقی هستند. اما نتایج جالب توجه دیگر آن ساعاتی است که افراد اخبار را چک می‌کنند که معمولا در اوایل روز کاری است و بعد از آن جستجو برای اخبار کاهش پیدا می‌کند.

اگر این مقایسه را دوست داشتید و می‌خواهید مقایسه‌ی موضوعات دیگر را با هم ببینید حتما به گزارش سالانه یکتانت نگاهی بکنید.

رشد کمپین های هدفمند

در این گزارش نشان داده شده است که کسب و کارهای زیادی در مقایسه با سال 98 به سمت تبلیغات‌های هدفمند سوق پیدا کرده‌اند. این سرویس‌ها در یکتانت شامل سرویس تبلیغات موضوعی، کلیدواژه‌ای و رفتار محور است. این گزارش نشان می‌دهد که استقبال از کمپین‌های هدفمند بسیار زیاد بوده است تا جایی که سهم 13% آن را از کل کمپین‌ها در سال 98 به 47% در سال 99 رسانده است.

موضوعات پرتکرار تبلیغ کنندگان

بیشترین موضوعات کمپین های تبلیغاتی یکتانت: خانواده و خانه داری، تکنولوژی و نرم‌افزار و اقتصادی و مسکن است. البته در این گزارش به سهم موضوعات دیگر هم پرداخته شده است.

پرترافیک ترین روزهای سال

این قسمت از گزارش یکتانت به پرترافیک ترین روزهای سال وب فارسی پرداخته است که بسیار قابل توجه است.

 

در پایان

البته این گزارش حاوی نکات بسیار جالب دیگری است که برای هر کسی که در فضای وب فارسی کار می‌کند می‌تواند روشن کننده باشد. سعی کردیم در این اینجا بخش کوچکی از این گزارش 80 صفحه‌ای را برای شما بررسی کنیم. اگر در فضای دیجیتال ایران کار می‌کنید یا کسب‌وکاری دارید،  بررسی دقیق‌تراین گزارش می‌تواند نکات زیادی را برای شما شفاف کند.

"این مطلب تبلیغاتی است"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حجم ترافیک وب فارسی کمپین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۷۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوست موز زیر پای بی‌بی‌سی

در طول کمتر از دو سال گذشته رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایران و حتی غربی، بارها و بارها در گفت‌وگو با افراد مختلف، گزارش‌هایی درباره نحوه درگذشت نیکا شاکرمی ۱۶ساله منتشر کرده‌اند؛ گزارش‌هایی که در بسیاری از مواقع، حتی با روایت‌های مخدوش مادر و خاله نیکا شاکرمی‌ نیز تناقض‌های جدی داشته است.

به گزارش ایسنا، فرهیختگان نوشت: سرویس جهانی بی‌بی‌سی روز دوشنبه ۲۹ آوریل (۱۰ اردیبهشت ماه) با تکیه بر اسنادی که به تعبیر این رسانه «بسیار محرمانه» خوانده شده، گزارشی از نحوه درگذشت نیکا شاکرمی منتشر کرد. نیکا شاکرمی نوجوان ۱۶ساله‌ای بود که رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایران، در نخستین روزهای ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱، از او به عنوان یکی از کشته‌شدگان اعتراضات در تهران نام بردند. مقامات قضایی و امنیتی با استناد به محل درگذشت این فرد و همچنین گزارش پزشک قانونی، ضمن رد اظهارات رسانه‌های ضدایران، «سقوط از ساختمان» را علت مرگ شاکرمی معرفی کردند. با این وجود اما چند تصویر از حضور شاکرمی در اعتراضات و ویژگی‌های شخصیتی مادر و خاله شاکرمی، فضای مناسبی را در اختیار شبکه‌های ضد ایران برای دمیدن بر آتش اعتراضات در ایران با هدف سرنگونی حکومت داده بود. 

دوشنبه دهم اردیبهشت، سرویس جهانی بی‌بی‌سی، روایت جدیدی از درگذشت نیکا شاکرمی منتشر کرد که با وجود تلاش‌های فراوان، رد این تناقضات در آن بسیار مشهود است. برخلاف دفعات قبل، این بار یک رسانه بین‌المللی و آن هم با استناد به اسنادی که آنها را «بسیار محرمانه» می‌خواند، به ماجرا ورود کرده است. این موضوع به اندازه‌ای عجیب بود که دویچه‌وله فارسی درباره آن نوشته «این اولین‌بار است که یک رسانه بین‌المللی با استناد به سندی محرمانه چنین گزارشی را منتشر می‌کند.»‌ بی‌بی‌سی ادعا کرده این گزارش «بخشی از یک پرونده ۳۲۲صفحه‌ای» درباره معترضان بوده است. این رسانه هرچند مدعی محرمانه بودن این سند است اما در گزارشش به «تناقض‌های موجود در اسناد»‌ نیز اشاره کرده. به عنوان نمونه، بی‌بی‌سی اذعان داشته در سندی که تحقیقاتش روی آن «متمرکز» شده، «حاوی چند تناقض» بوده است. بی‌بی‌سی نوشته: «به عنوان مثال، نیروی انتظامی «ناجا» که در این گزارش نقل شده، در آن زمان به «فراجا» معروف» بوده است. 

در حالت معمولی نه‌تنها یک رسانه بین‌المللی که حتی رسانه‌های محلی نیز حاضر به انتشار سندی با چنین اشتباه فاحشی نخواهند شد. آن‌طور که سرویس جهانی بی‌بی‌سی اذعان داشته، این تنها یکی از تناقضات این سند بوده است اما بی‌بی‌سی برای توجیه انتشار این گزارش، مدعی شده مفاد اسناد را با فردی که بی‌بی‌سی آن را «افسر اطلاعاتی سابق ایران که به آرشیو سپاه پاسداران دسترسی داشته» معرفی کرده، به اشتراک گذاشته و این فرد صحت گزارش را تایید کرده است! 

انتشار این گزارش با چنین اسنادی حتی باعث شده برخی رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایران که چندان نیز حرفه‌ای نیستند، با محتوای بی‌بی‌سی فاصله خود را حفظ کنند. دویچه‌وله فارسی پس از انتشار بخشی از این گزارش نوشت «به طور مستقل امکان راستی‌آزمایی این گزارش را ندارد.»

چنین خطای فاحشی آن هم از رسانه‌ای به قدمت سرویس جهانی بی‌بی‌سی، از دو حالت خارج نیست؛ یا این پروژه دستپخت سرویس‌های امنیتی غربی است و یا اینکه باید این گزارش پوست موز یک گروه نفوذی باشد که زیر پای بی‌بی‌سی انداخته شده است. نباید فراموش کرد اسفند سال گذشته یک گروه هکری که مدعی هک سامانه‌های مربوط به قوه قضائیه بود، اسنادی را منتشر و ادعا کرد که دو سند آن مکاتبه در طبقه‌بندی «سری» وزارت اطلاعات با دادستان عمومی و انقلاب تهران برای خروج برخی کارمندان دو شبکه معاند تلویزیونی «ایران اینترنشنال» و «بی‌بی‌سی فارسی» از فهرست کارکنان ممنوع‌المعامله این دو شبکه ضدایرانی است. شبکه‌ای که چنین اطلاعات مخدوش و متناقضی را در اختیار بی‌بی‌سی قرار داده، بلافاصله در شبکه‌های اجتماعی دست به کار شد و با استفاده از لشکر سایبری‌اش، به صورت پرحجم سعی در بازنشر گسترده این گزارش کرد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یکی از قابلیت‌های اسپاتیفای بی‌سروصدا پولی شد
  • مجمع سالانه هیات فوتبال استان کرمان برگزار شد
  • واکنش کاربران به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • چگونه تیک‌تاک از یک اپلیکیشن محبوب به تهدیدی برای آمریکا تبدیل شد؟
  • گفت‌وگوی بی‌بی‌سی فارسی با یکی از نویسنده‌های گزارش درباره قتل نیکاشاکرمی و تجاوز به او | بخش فارسی BBC آمد ابرو را درست کند، چشمش را هم کور کرد...
  • گزارش BBC در باره نیکا شاه کرمی تناقض های متعدد دارد
  • شکایت کاربران از هشدارهای آیفون
  • اختلال آلارم کاربران آیفون را کلافه کرد
  • پوست موز زیر پای بی‌بی‌سی